23 Nisan Güroymak’ta coşkuyla kutlandı 2018

Kategori: GÜNCEL - Tarih: 23 Nisan 2018 16:54
23 Nisan Güroymak’ta coşkuyla kutlandı 2018

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Güroymak’ta düzenlenen program coşkuyla kutlandı.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'nda çelenk sunmayla başladı. Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu’nu makamında ziyaret eden Fatih Ortaokulu öğrencilerinden Muhammed İşçen Kaymakam koltuğunda ilçenin ve köylerin sorunlarıyla ilgili görüş alış verişinde bulundu. 

Daha sonra program Fatih İlkokulunda devam etti. Okuldaki törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Güroymak Fatih İlkokulu müdürü Faruk Uğuş günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Uğuş, Türk milleti, dün olduğu gibi bugünde Atatürk ilke ve devrimlerinden ayrılmayacak, Cumhuriyetin temel niteliklerini en iyi şekilde koruyup muhafaza edecektir. Millet olarak amacımız akıl ve bilimin ışığında ilerleyerek çağdaş bir toplum olarak sonsuza kadar var olabilmektir dedi. 

Öğrenciler, şiir, halk oyunları ve diğer bazı gösteriler yaptı. Törende şiirler okundu ve okullar arası düzenlenen etkinliklerde başarı elde eden öğrencilere, ödüller ve kupalar verildi. 

Törene Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Seyhan Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Erbil Başar, İlçe Cumhuriyet Savcısı Ceylan Fındıkçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazım Budak ve vatandaşlar katıldı.


 

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/23-nisan-guroymak-ta-coskuyla-kutlandi-2018-10765.html