Yetim Peygamber'in Ümmeti Ümmetin Yetimleriyle El Ele projesi kabul edildi

GÜNCEL 8 Şubat 2016 20:34
Videoyu Aç Yetim Peygamber'in Ümmeti Ümmetin Yetimleriyle El Ele projesi kabul edildi
A
a

Güroymak Obsidyen Kültür Sanat Spor ve Gençlik Kulübü Derneği tarafından Gençlik Projeleri Destek Programı'na verilen "Yetim Peygamberin Ümmeti, Ümmetin Yetimleriyle El Ele Projesi" kabul edildi.

Gençlerin beklentileri ve sosyokültürel gereksinimlerinin karşılayamadığını ifade eden Dernek Başkanı Emrah Aktaş, beklentileri karşılanamayan gençlerin buhrana sürüklendiğini ve kötü alışkanlıklar edindiğini ifade etti.

Bu ve benzeri sorunlara, sanat ve sporla çözüm aradıklarını aktaran Aktaş, derneğin 8-25 yaş aralığındaki bireylere verdiği Muaythai eğitimiyle Türkiye ve Avrupa şampiyonalarında dereceyle döndüklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Dereceye giren sporcularımız yurdun farklı üniversitelerindeki beden eğitimi ve spor yüksek okullarına yerleşerek beden eğitimi öğretmenliği okumaya başlamışlardır. İlçe gençliğine hızla hizmet etmeye devam eden derneğimiz 7-18 yaş arası 120 dezavantajlı kardeşimize muaythai, kickboks, doğa fotoğrafçılığı, tiyatro, okçuluk ve voleybol branşlarında eğitim verecek. Bunun yanı sıra 600 kişiye kişisel gelişim semineri, 600 anne babaya aile ve ergen eğitimi semineri, 100 kişiye milli ve evrensel değerler eğitimi verilecektir. Finalde ise şehir meydanında açık hava konseri ve festival yapılacaktır. Bu projenin sonunda gençlerimiz bilinçlenen aile ve bilinçlenen toplumla kabuklarını kıracak, izole ortamlarından kurtularak toplumu oluşturan birer fert olacaklardır."

Aktaş, proje kapsamında katılacak kursiyerlerin, kurslar ve etkinliklerle görev almayı, sorun çözmeyi, başarı merdivenlerini tırmanmayı, topluma karşı olan sorumluluklarını öğrenmiş olacağını, bunun yanında özgüvenlerinin yüksek olacağını söyledi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi