Pınarbaşı mahallesinin yol çilesi bitti

GÜNCEL 5 Aralık 2015 12:13
Videoyu Aç Pınarbaşı mahallesinin yol çilesi bitti
A
a

Günkırı Belediyesi, bugüne kadar yapılmayan Pınarbaşı mahallesinin yoluna kilitli parke taşı döşeyerek, mahalle sakinlerini çamur ve toz çilesinden kurtardı.

Günkırı Belediyesi, beldenin en kalabalık nüfusuna sahip olan ve yıllardır ihmal edilen, yazın tozdan kışın ise çamurdan geçilmeyen Pınarbaşı mahallesinin anayoluna kilitli parke taşı döşeyerek, vatandaşları bozuk yol ve çamur çilesinden kurtardı. Geçmiş dönemlerde mahalle sakinlerinin talepleri olmasına rağmen yapılmayan ve her yağış sonrasında yol üzerinde oluşan çukurlardan dolayı sürücülerin büyük zorluklar yaşadığı yol, kısa sürede bitirilerek, vatandaşlara rahat bir ulaşım imkanı sağlandı. Mahalle sakinlerinin de memnuniyetle karşıladığı yol çalışmasının bitmesiyle birlikte yolun eski görüntüsünden eser kalmadı.

‘BİTİRİLMEYECEK DENEN BÜTÜN İŞLERİ BİTİRDİK’

Bugüne kadar hedeflediklerini tek tek hayata geçirdiğini belirten Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, Pınarbaşı mahallesinde bitirilen yol hakkında konuşmadan önce şu açıklamada bulundu, “02 Kasım 2015 Pazartesi günü gerçekleştirdiğimiz belediye meclis toplantımızda, belediye meclis üyelerimize yapacağımız çalışmalarla ilgili şu sözleri kullandım. Bizim hedefimizde bu yıl içerisinde, Hürriyet mahallemizin eksik kalan altyapı çalışmalarını tamamlamak ve Yeşilyurt mahallemizin köprüsünü yaparak vatandaşlarımızı bu sıkıntıdan kurtarmak olacak. Ayrıca belediyemizin çevre düzenlemesi ve yıllardır her türlü olumsuz hava şartlarında etkilenen belediye araçlarımız için garaj yapacağım. Daha sonra Pınarbaşı mahallemizin yolunu tamamlayacağım dediğimde, belediye meclis üyelerimiz bu kadar kısa sürede bunca işin yapılmasının imkansız olduğunu belirterek bu konudaki karamsar tutumlarını sürdürmüştüler. O tarihten sonra Bismillah diyerek işlerimize başladık. Çok şükür bugün itibarıyla dile getirerek hedeflediğim bütün çalışmaları tamamladım. Sadece Hürriyet mahallemizde başlattığımız altyapı çalışmalarının küçük bir kısmı kaldı. Bu Mahallemizde başlattığımız altyapı çalışmasında birkaç ev bağlantısının dışında bütün çalışmaları tamamladık.

‘İNSAN GERÇEĞİ GÖREREK BİZLERİ ELEŞTİRSİNLER’

Vatandaşların hizmet konusundaki taleplerini önemsediğini ve başlattıkları çalışmaları en kısa sürede sonuçlandırdıklarını belirten Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu; “Yıllardır ihmal edilen ve çoğu zaman vatandaşlar arasında polemik konusu olan Pınarbaşı mahallemizin yolunu bitirmiş bulunmaktayız. Mahalle sakinlerimiz çoğu zaman bizleri bu konuda acımasızca eleştirdi. Bizi eleştirmelerine zerre kadar itirazım yok ama dönüp geçmiş dönemlere bakmaları gerekir. Geride bırakılan dört dönem içerisinde bu mahalle yolunun neden yapılmadığını kendilerine sormaları gerekir. Bizler şeffaf hizmet anlayışımızla her türlü eleştiriye açığız. Ama insanlar bizleri eleştirirken gerçekleri göz önünde bulundurarak eleştirsinler.

‘BU HİZMETİ BİTİRMENİN HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ’

Hedeflerimiz arasında olan bu mahallemizin yolunu da yapıp çamurdan kurtarmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Mahalle sakinlerimizin yıllardır çamur ve tozla nasıl boğuştuklarını iyi biliyorum. Şükürler olsun bizler bugün bu mahallemizin yolunu bitirmiş bulunmaktayız. Vatandaşlarımız artık gönül rahatlığıyla hiçbir zorluk yaşamadan, çamura ve toza bulaşmadan bu yolumuzu kullanabilirler. Bu hizmetin bitmesiyle birlikte vatandaşlarımızın bu sıkıntısı son bulmuştur. Bizler elimizden geldiği kadarıyla halkımıza hizmet üretmeye devam edeceğiz. Bu konuda hiç kimsenin herhangi bir kaygısı olmasın. İmkanlarımız el verdiği müddetçe gerekli bütün hizmetleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi