Güroymak'ta Okuyan Nesiller projesinde dereceye giren öğrencilere ödül

GÜNCEL 17 Haziran 2016 20:52
Videoyu Aç Güroymak'ta Okuyan Nesiller projesinde dereceye giren öğrencilere ödül
A
a

Güroymak ilçesinde görev yapan Türkçe Öğretmenleri tarafından "Okuyan Nesiller" projesi adı altında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Güroymak’ta okuyan nesiller projesi
Güroymak’ta görev yapan Türkçe Öğretmenleri Aytekin Kılıç ile Recep Eşen tarafından başlatılan proje ilçede ses getirdi. 

Türkçe Öğretmenlerinden Aytekin Kılıç yaptığı açıklamada, 1. Dönem İlçede zümre  kararıyla başlatmış olduğumuz, 2. Dönem de daha geniş bir kapsama yayarak sürdürdüğümüz bir projedir. Bu proje kapsamında ilk dönem 700’e yakin öğrenci 3000 kitap okudu, bu dönem ise yaklaşık 1200 öğrenci 7000 kitap okudu .

Bu dönem belirlediğimiz seçkin ve nitelikli 6 eseri öğrencilerimize 2 buçuk ayda okuttuk ve onlara  deneme uyguladık sonuç olarak dereceye giren ilk 30 öğrencimize çeşitli hediyeler verdik. 

Türkçe Öğretmeni Recep Eşen ise, bu projemize Güroymak’ta bulunan 21 ortaokuldan öğrenciler katıldı. Seneye hedefimiz nasip olursa 2000 öğrenci ve 10.000 kitabı geçmek. Bu projenin amacı çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırma, nitelikli kitap okumalarını sağlama ve şuan ki kuşağın aynı kitapları okuyarak birbirleriyle kitap hakkında kahramanlar ve olaylar hakkında konuşabilmelerini sağlamak. Seneye hedeflerimiz arasında belirlediğimiz eserlerin yazarlarını da İlçemize getirtip çocuklarla buluşmalarını sağlamak. Projemizin uzun hedeflerinden biri ise öğrencilerimiz her dönem belirlediğimiz 5 veya 6 kitabi okuyarak ortaokuldan 40- 50 adet nitelikli eser okumuş olacaklar ve bu da onların geleceğine ışık tutacaktır.

Güroymak Mehmet Akif Ortaokulu öğrencilerinden Betül Yalçın, daha önce kitap okumayı sevmediğini bu proje sayesinde derslerimde başarılar elde etmemde soruları daha rahat anlaşılır şekilde çözmemde çok etkisi oldu dedi.

Güroymak Milli Eğitim Müdürü Emrullah Sabaz Öğretmen ve öğrencileri makamında ağırlayarak ziyarette bulunan öğretmen ve öğrenciler tarafından Sabaz’a plaket verildi. Sabaz yaptığı açıklamada, değerli öğretmenlerimizin yaptıkları bu proje takdire şayandır. Kendilerini ve öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz dedi.

5 öğrenci dereceye girerek birincilere bisiklet ikinciye tablet üçüncüye ise çeyrek altın verildi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi