Güroymak'ta Fetö'nün darbe girişimine tepkiler

GÜNCEL 19 Temmuz 2016 20:33
Videoyu Aç Güroymak'ta Fetö'nün darbe girişimine tepkiler
A
a

Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Bitlis'in Güroymak ilçesinde de vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstermek için sokaklara döküldü. Sloganlar atan vatandaşlar, milli iradesine sahip çıkarak, darbe girişimini kınadı.

Güroymak Kaymakamı Muharrem Eligül toplanan gruba hitap ederek, müslümanlıkla yoğrulan bu yurdu, imansız bırakma Allah'ım. Allah hepinizden razı olsun. Buraya tüm partilileri davet ediyorum. Çünkü bu bir hükümetimize tek yapılan bir darbe değildir. Meclisi bombaladıkları gibi mecliste bütün siyasi partiler var millete yapılan darbedir. Bütün Norşinli halkı milletimizi bu darbeye karşı tek yürek olmaya davet ediyorum dedi.

Darbe girişimine tepki amacıyla bayraklarla Güroymak Hükümet Konağı karşısında toplanan kalabalık grup, sloganlar atarak darbe girişimine tepki gösterdi. Toplanan vatandaşlar dev Türk Bayrağını açarak ilçenin çarşı merkezinde yürüyüş yaparak darbe girişimi kınadılar.

Tepki amacıyla toplanan grup adına konuşma yapan Güroymak Eğitim Memur-Sen ilçe temsilcisi olan Ali Erkoç, darbe girişimini kınayarak tepki gösterdi. Konuşmasında Türkiye'de 15 Temmuz akşamı görüldü ki karanlık güçler halkın iradesine el koymak istediler. 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişimi hepimizin malumudur. Bu çılgınlığa teşebbüs edenlerin elbette bizde unutmayacağız, tarihte unutmayacak ve dünya var oldukça vicdanlarda yargılanacaktır. Bu darbe teşebbüsünü lanetliyor ve şiddetle kınıyoruz dedi. Son olarak şehitler için dua okundu.

Basın açıklamasına, Güroymak Kaymakamı Muharrem Eligül, Ak Parti İl Başkanı Nesrullah Tanğlay, Güroymak kanaat önderlerinden Şeyh Abdülkerim Çevik, kurum amirleri ve birçok vatandaş katıldı. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi