Güroymak'ta 25 kişilik girişimcilik kursunun ilki sona erdi

GÜNCEL 2 Nisan 2016 10:16
Videoyu Aç Güroymak'ta 25 kişilik girişimcilik kursunun ilki sona erdi
A
a

Güroymak’ta ilk girişimcilik kursuna katılan 25 kişi girişimcilik eğitimlerini tamamladılar.

Güroymak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile İŞ-KUR il müdürülüğü ve KOSGEB il müdürlüğünce girişimcilik kurslarının ilki sona erdi.

25 kişilik kurs ile ilgili açıklama yapan Başkan Çetin Yavuz,girişimçilik kursu gençlerimiz için önemli bir kurs olduğunu, devletin imkanlarından faydalanılıp kendi iş yerini kurmak ve yerelde kalkınmayı sağlamak ilçe esnafına ekonomisine yararlı katkılar sağlayacaktır. İş-Kur Müdürlüğü’nce kursa devam eden kursiyerlere günlük 20 TL ödeme yapılacak. Girişimcilik kursunun açılışında emeği geçenlere başta Kaymakam Muharrem Eligül olmak üzere İş-Kur ile KOSGEB İl Müdürlüğü ve Esnaf Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkan Yardımcısı Nimetullah Erez’e teşekkür ediyorum. 11 gün süreyle kursa devam eden kursiyerlerimize başarılar diliyorum.

Başkan Yardımcısı Nimetullah Erez ise, Güroymak gençliğinin iş hayatına atılması için bu kursların yapılması gerekliydi. Oda başkanlığı olarak İş-Kur ve KOSGEB’e yapmış olduğumuz müracaatlar neticesinde girişimcilik kursumuz açıldı ve ilk etabı tamamlandı. İş-Kur ve KOSGEB İl Müdürlüğüne teşekkür ederim dedi.

Güroymak Şoförler Cemiyeti konferans salonunda kursuyerleri ziyaret eden Bitlis İş-Kur Müdür Yardımcısı Enver Karakuş, kursiyerlere 11 günlük kurs bitiminde bu kurslarda verilen eğitimden faydalanmalarını istedi. Kosgeb il müdürlüğümüz daha önce yoktu şuan Bitlis'te mevcut aklınıza takılanı sorabilir bilgi edinebilirsiniz. Girişimcilik kursu bitiminde sonra 1 hafta içerisinde belgeleriniz teslim edilecektir dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi