Günkırı'ya Kur'an kursu ve taziye evi yapılıyor

GÜNCEL 26 Eylül 2016 21:35
Videoyu Aç Günkırı'ya Kur'an kursu ve taziye evi yapılıyor
A
a

Daha önce yapımı tamamlanan ve yeni din görevlisinin atandığı Hz Ömer Cami’nin yan tarafında inşa edilecek olan İmam Evi, Taziye Evi ve Kur’an Kursu binasının yapım çalışmalarına başlandı.

Günkırı Belediyesi ve hayırsever vatandaşların desteği ile yapımı tamamlanan ve geçtiğimiz günlerde İlçe Müftülüğü tarafından İmam tayin edilen Hürriyet Mahallesindeki Hz Ömer Cami’nin İmam Evi, Taziye Evi ve Kur’an Kursu binasının yapım çalışmalarına başlandı. 2 katlı olacak olan bina hava şartlarının uygun olması durumunda bu sene içerisinde yapımı tamamlamayı hedefleniyor. Bina yapım çalışmalarının başlamasıyla birlikte çalışmaları yerinde denetleyen Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, büyük bir mecburiyet arz eden böylesi bir çalışmanın başlatılmasına çok sevindiklerini belirtti.

‘GÜZEL BİR İŞE VE YAPIYA VESİLE OLACAĞIZ’

Hayırsever vatandaşlardan da katkı sağlamayı beklediklerini belirten Başkan Çetinsoy, “Bizler belediye olarak, diğer camilerimize maddi açıdan sağladığımız katkıları bu camimize de sağlayacağız. Özellikle çocuklarımızın Kur’an eğitimi aldığı Kur’an Kursu evinin tamamlanmasını büyük bir özlemle bekliyoruz. İnşaat ustalarımız bugün itibarıyla yapım çalışmalarına başladılar. İnşallah en kısa zamanda bu çalışmayı sonuçlandırarak, güzel bir işe ve yapıya vesile olacaklar. Özellikle vatandaşlarımızın talebi üzerine İlçe Müftülüğümüz tarafından bu camimize bir din görevlisini tayin edilmesi bizleri memnun etmiştir. İlçe Müftülüğümüze, bu konudaki çabalarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi