Erdoğan Zana'dan yemin istedi

GÜNCEL 29 Ocak 2016 22:50
Videoyu Aç Erdoğan Zana'dan yemin istedi
A
a

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan HDP'li Leyla Zana ile görüşmesi için TBMM'de milletvekili yemini etmiş olması gerektiğini söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle: (Cenevre) Takip ediyoruz. Dışişleri Bakanımız da sürecin içerisinde. Son anda ılımlı muhalifler onlar da katılmama kararı verdiler. Katılmama kararının arkasındaki gerçek, verilen bazı sözlerin yerine getirilmeyişi.

Özellikle de şu anda Rusya'nın oradaki muhalif bölgeler sürekli bombalaması muhaliflerle ciddi sıkıntılar meydana getiriyor.
Ateşkesin sağlanmaması halinde cephede olanlara ihanet gibi oluyor. Onlar da diyor ki önce ateşkes sağlansın ki biz de katılalım. Bu yüzden orada kesinti oluyor. Temennim odur ki Suriye için sağlıklı bir süreç çıkar.

YARALILARA AMBULANS GİTMEDİĞİ İDDİASI...

Değerli arkadaşlar bunların hepsi yalan. Orada sürekli olarak ambulans var. Bakanımız da açıkladı. 5-6 ambulans bekletiliyor. Yaralını al, ambulansların olduğu bölgeye getir. Söylendiği halde bunlar bunu yapmıyorlar. Hatta Meclis'te bile konferans yapmaya çalıştılar. İdeolojiktir. Bu ideolojik yaklaşımla da o ambulansları ateş menziline sokup, doktoru, hemşireyi ölümle karşı karşıya bırakmaktır.

Daha önce benzer şeyler oldu. 

500-600 metre bir mesafe var. Bu anonslar yapılıyor. Ama bunlar yaralıları kasıtlı olarak götürmüyorlar. İşin aslı bu.

HDP'Lİ VEKİLLERİN AÇLIK GREVİ...

Bu oyunlara asla gelmeyiniz. Açlık grevi de yapabilirler, şunu da yapabilirler, bunu da yapabilirler. Bunların gelmesi gerektiği yer parlamentodur. Terör örgütünün adeta taşeronu gibi hareket ediyorlar. Sen niye parlamentoda değilsin? Bunlar parlamentoda durmuyorlar. Sürekli çatışma bölgesine gidip yok açlık grevi yapacağız...

Şu anda tatilde olanları da var. Bunları da görüyoruz. Bunların hangisi ne yapıyor belli değil.

Bu oyunlara artık gelmemeliyiz. Milletimizi ciddi manada uyarmamız lazım. Şu anda bizim Mehmedimizin, Mehmetçiğimiz verdiği mücadele bir bekaa mücadelesidir. Bu mücadeleden taviz vermemiz mümkün değildir. Sur, Cizre buralar tertemiz hale gelene kadar... Buralarda temizlik bittikten sonra da kentsel değişim, dönüşüm süreci başlayacak.

LEYLA ZANA İLE GÖRÜŞME...

Önce şunu söyleyeyim, burada birinci derecede bir defa yeminini yapması lazım. Parlamentoda yemini yapmadıktan sonra zaten böyle bir kabul söz konusu olmaz. Ancak geçenlerde -yanındaki danışmanı ya da özel kalemi bilemiyorum- özel kalemimi arayarak söylediği bazı şeyler var, yani eğer kendisi görüşmelerini bu başlıklar altında düşünüyorsa zaten gelmesine de gerek yok.

BAŞKANLIK SİSTEMİYLE İLGİLİ HALK BULUŞMALARI

Bu görev sadece benim şahsi meselem değil. Bu konu ile ilgili ciddi manada rol alan arkadaşlarımız, akademisyenlerimiz, medya mensuplarımız var.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi