Diyarbakır'da okula patlayıcı atılmasına Demirtaş'tan tepki

POLİTİKA 23 Ocak 2016 00:59
Videoyu Aç Diyarbakır'da okula patlayıcı atılmasına Demirtaş'tan tepki
A
a

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Diyarbakır’da bir okulun bahçesinde el yapımı patlayıcının infilak etmesiyle meydana gelen ve 5 çocuğun yaralandığı olayla ilgili, “fail kim olursa olsun kınadıklarını” belirterek, “Tam bir vahşet” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Bağlar’da bulunan Çelebi Eser Ortaokulu’na atılan el yapımı patlayıcı nedeniyle beş çocuğun yaralandığı saldırıyla ilgili konuştu.

Meclis’te insan hakları kuruluşlarının temsilcilerini kabulünde konuşan Demirtaş, çocukların bulunduğu bir okulun bahçesine yönelik böyle bir saldırının “tam bir vahşet anlayışı” olduğunu ifade ederek, “Fail kim olursa olsun kınadığımızı belirtiyoruz ama faili ortaya çıkaracak etkili bir soruşturma yapılamayacağını da söylemek isterim” dedi.

Demirtaş, HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana’nın Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’dan randevu istemesine ilişkin ise “Zana’nın görüşme talebi yeni bir şey değil. Kişisel olarak çaba sarf etmek istiyor, partimizi temsilen alınmış bir randevu değil. Bizim açımızdan sorun olmaz” değerlendirmesinde bulundu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi