Bitlis ve ilçelerinde FETÖ soruşturmasında 167 şüpheliden 21 kişi tutuklandı

GÜNCEL 6 Ağustos 2016 12:35
Videoyu Aç Bitlis ve ilçelerinde FETÖ soruşturmasında 167 şüpheliden 21 kişi tutuklandı
A
a

Bitlis ve ilçelerinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 167 şüpheliden aralarında rütbeli asker ve polis memurları ile hakim, savcı, kamu çalışanları ve esnafın da bulunduğu 21 kişi tutuklandı.

AA'nın haberine göre; FETÖ'nün darbe girişimi sonrası Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde il merkezi ve ilçelerde görev yapan değişik rütbelerdeki 113 polis memuru gözaltına alındı.

Bu polislerden 8'i tutuklandı, 21'i adli kontrol kararı olmak üzere 29 kişi de serbest bırakıldı. Firari bir polis memurunun yakalanması için çalışmalar devam ederken, gözaltındaki 76 polis memurunun da emniyetteki ifade işlemleri sürüyor.

Soruşturma kapsamında, Tatvan 10. Komando Tugay Komutanlığında görev yapan ve gözaltına alınan değişik rütbelerdeki 25 askerden 5'i tutuklandı. 2'si adli kontrol olmak üzere 12 asker serbest bırakılırken, gözaltında bulunan 8 askerin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Darbe girişimine ilişkin Bitlis'in ilçelerinde görev yapan 3 hakim ve 1 savcı tutuklanırken, il merkezi ve ilçelerde gözaltına alınan 8 adliye personelinin de işlemleri sürüyor.

Öte yandan FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin il genelinde gözaltına alınan 17 esnaftan 4'ü tutuklandı, 10'u adli kontrol kararı olmak üzere 11 kişi serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğünde gözaltına bulunan 2 esnafın işlemleri devam ederken, bazı esnafların ise mal varlıklarına ihtiyati tedbir kararıyla el konulduğu öğrenildi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi