Bitlis Valisi Ahmet Çınar Güroymak'ta bir dizi ziyaretlerde bulundu

GÜNCEL 9 Temmuz 2016 21:23
Videoyu Aç Bitlis Valisi Ahmet Çınar Güroymak'ta bir dizi ziyaretlerde bulundu
A
a

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Güroymak İlçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. Güroymak ilçesine bağlı Budaklı Köyünde bulunan kaplıcaları gezen Vali Çınar, kaplıca hakkında bilgiler aldı.

Kaplıcanın değerlendirilmesi için köylüler tarafından Vali Çınar'a talepte bulunarak projelerin yapılabilmesi için destek istediler.

Kaplıca hakkında bilgiler aktaran İl Genel Meclis Üyesi olan Gülamir Gez kaplıcanın değerlendirilmesi gerek ilçeye gerekse turizm açısından büyük önem kazanacağını belirtti. Her derde deva olan bu kaplıcalar hem soğuk hemde sıcak 18 hastalığa iyi geliyor dedi.

Daha sonra kaplıcada bulunan türbeyi gezen Vali Çınar, 45 yıl önce köyde ikamet eden Veysi Kurt'tan türbe hakkında bilgiler edindi.
Veysi Kurt türbe hakkında yaptığı açıklamada, 45 yıl önce Budaklı köyünde ikamet ediyordum. Kaplıca için kalacak bir yapı gerekliydi temel kazdığımızda gözlerime inanamadım. Elinde halen silahı vardı silah olarak tam hatırladığım kılıca benzer birşeydi. 5 kişiyle beraber hayretler içinde kaldık çünkü şehit silahıyla birlikte yatıyordu. Derinliği fazla yoktu kazdığımızda. Şuan bir camii yanında yapıldı kaplıcaya gelen hem dua ediyor hemde kaplıcaya girerek şifa arıyor dedi.

Güroymak ilçesinde bulunan Nur teksil firmasınıda ziyarette bulunan Vali Çınar çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Tekstil sahibi Rafet Nur şuan 250 personel çalıştırdığını bu limiti yükselteceklerini ifade ederek, Güroymak için istihdama yönelik olan iş yerimiz çok şükür 2015'ten bu yana güzel şeyler başararak çok yol katetti. Bu konuda halen çalışmalarımız devam etmekte inşallah bu personel sayımızı iki katına çıkartarak ilçemiz için fayda olacağını düşünüyoruz dedi.

İlçede faaliyet gösteren lokum ve şeker sucuğu imalatını yapan Nurdemir gıda iş yerini ziyarette bulunan Vali Çınar iş yeri sahibi olan Lütfi Demirkol yaptıkları iş hakkında bilgiler aldı. İş yeri hakkında bilgi veren Demirkol, işin hijyenik ortamda yapıldığını ve önemsediğini belirterek bu sektörün çok önemli olduğunu vurguladı. İlçede lokum ve sucuk alanında tek faaliyet gösteren Demirkol Bitlis'e bağlı ilçelerede dağıtım yaptıklarını belirtti.

Vali Çınar ilçe ziyaretlerinin ardından İlçeye bağlı Oduncular köyünü ziyarette bulunarak, bayram günü arkadaşlarıyla birlikte Nemrut Gölüne girerek yüzme bilmediği için hayatını kaybeden 17 yaşındaki Ferhat Gökmen ailesini ziyarette bulunarak aileye başsağlığı diledi.

Vali Ahmet Çınar ilçe ziyaretinde, Güroymak Kaymakamlığına vekaleten bakan Mutki Kaymakamı Mehmet Kılıç, Güroymak İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Aydın, Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, Bitlis İl Genel Meclisi Başkanlığına Cemalettin Kinç, İl Genel Meclis Üyeleri Gülamir Gez ve Ahmet Tarhan, AK Partili Meclis Üyesi Sabir Çevik, Güroymak İlçe kurum müdürleri ve bir çok vatandaş katıldı.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar ziyaretlerinin ardından ilçeden ayrıldı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi