Bitlis’e havaalanı istiyorum kapmanyası gün geçtikçe büyüyor

YAŞAM 27 Ocak 2016 21:28
Videoyu Aç Bitlis’e havaalanı istiyorum kapmanyası gün geçtikçe büyüyor
A
a

Bitlislilerin sosyal medya üzerinden başlattıkları “Bitlis’e havaalanı istiyorum” kampanyası gün geçtikçe büyüyor.

Sosyal medya ağlarını kullanan Bitlisliler, facebook, twitter, instagram gibi dünyaca takip edilen sosyal ağlarda Bitlis’e havaalanı yapılması için ciddi bir kampanya başlattı. Bitlis’e Havaalanı İstiyorum adı altında oluşturdukları “ #bitlisehavaalanı ” tagı sosyal ağlarda 100 bin kişiye ulaştı. Oluşturulan kamuoyunun ardından imza kampanyası başlatılacağı belirtilen bildirimlerde öncelikle imza kampanyası, toplantılar ve ardında gerekirse konuyu meclise taşıyacakları ile ilgili bilgiler verildi.
 
Yıllardır Bitlis’te tartışmalara neden olan Bitlis Havaalanı projesi en son Başbakan Davutoğlu’nun Bitlis Mitinginde “Bitlis’te havaalanı için etüt çalışmalarına başlıyoruz” sözleri sonrası epeydir gündeme gelmeyen havaalanı, son günlerde sosyal ağlarda oldukça gündeme geldi. Yine sosyal ağlarda yapılan çeşitli açıklamalarda, ilin halen bir otogarı yokken neden bir havaalanı istendiğine bir anlam verilmezken diğer taraftan kalkınmadaki önceliklerden birinin de ile havaalanı yapılması oldu.
 
Eşsiz güzelliklere sahip olan Bitlis’in turizm potansiyelini artırmak ve bölgenin kalkınması için havaalanının Bitlis için çok önemli olduğuna vurgu yapan #bitlisehavalanı tag yöneticileri; gelişmiş bir Bitlis için, dünya mirası Bitlis’e havaalanı istediklerini belirttiler.
Kaynak : Bitlis Bülteni13

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi